HOME     INFORMATion     TRAVEL ADVICE     DOGS


 

Together with your four-legged friend (s) on vacation to southern Sweden.

Be welcome to Sweet Stuga Skane.

Sweden has much to offer for you and your dog (s). Walk and you will encounter "no" dog. However, there are some things you should consider. On this page you will find the rules that apply in Sweden.

Wij hebben zelf sinds juli 2014 een Curly Coated Retriever, "Sten", waarmee we heerlijk genieten van de prachtige natuur in de omgeving.

In onze vakantiehuizen, alle 60m2, zijn honden zeker welkom. Het aantal honden is (op aanvraag) afhankelijk van het huis en de grote van de hond(en).

Minnebo Stuga

Dit vakantiehuis is het meest geschikt voor meerdere honden en ook grotere honden. Dit komt doordat de stuga een grote omheinde tuin (1250m2) heeft. Ook is de indeling van de woonkamer wat ruimer voor meerdere honden. Hier zijn in overleg 3 à 4 honden toegestaan. Dit is afhankelijk van de grote van de honden en het aantal personen. De omheining is 1.20m hoog.

Svenstorps Lycka

In dit vakantiehuis zijn 2 honden toegestaan. Eventueel 3 kleinere honden. Het grote zonneterras met veranda van 50m2 kan afgesloten worden met een hek. Aansluitend is een gedeelte van de tuin ( 625m2) omheind voor de honden. De omheining is 1 meter hoog.

Mats Stuga

In dit vakantiehuis is 1 kleine hond toegstaan. Er is geen omheinde tuin bij deze stuga.

 

 

 

 

 


Regels voor het meenemen van je hond(en) naar Zweden:

Dit geldt overigens alleen voor honden die uit een EU land komen. Verder geldt zoals bij de overige EU landen: EU dierenpaspoort, geldige rabiës-vaccinatie en (chip)identificatie verplicht.

Vervoer in de auto

In Zweden gelden de volgende regels voor het vervoer van je hond in de auto. De hond(en) moet veilig vervoert kunnen worden, zodat ze niet gewond raken bij bijvoorbeeld een noodstop. Dit kan doormiddel van een reisbench, een hondenautoriem of met speciaal hondenrek achterin de auto.

Verplicht aanmelden

In Zweden moet je je hond(en) aan de grens aanmelden om je papieren/ dierenpaspoort  te laten controleren (bij ′goods to declare′).

Geldigheid rabiësenting

De standaard hervaccinatietermijn van 1 jaar is vervallen. Vroeger moest je hond ieder jaar tegen rabiës worden ingeënt. Nu is je prik net zolang geldig, als het vaccin werkzaam is (dat kan 3 jaar zijn, de termijn staat in de bijsluiter). 
Dus, als je dierenarts een vaccin gebruikt dat langer dan een jaar geldig is, kun je kosten besparen omdat je niet meer ieder jaar naar de dierenarts hoeft voor een rabiësprik.

Goed nieuws ! Vanaf 1 januari 2012 zijn de invoereisen voor Zweden veranderd en hiermee vervalt de bloedtest en de lange wachttijd na de rabiësenting. Ook de eisen voor ontworming zijn vervallen.

Let op: als je hond voor de eerste keer wordt ingeënt, of als je je hond opnieuw laat inenten nadat de oude rabiësinenting is verlopen, mag je pas 21 dagen na de inenting de grens over.

Je dierenarts moet de geldigheidsdatum duidelijk in het hondenpaspoort vermelden. Alleen dan is je vaccinatie ook 3 jaar geldig en voorkom je misverstanden bij een controle.
 

Verbod bepaalde hondenrassen

In Zweden zijn er geen verboden hondenrassen.

Reizen met meerdere dieren

Het is toegestaan om 5 honden mee te nemen naar Zweden. 

Vragen en aanvullende informatie of uitzonderingen

Heb je nog vragen over de interpretatie van de regels of hoe iets in jouw geval werkt? Dan is het het beste om contact op te nemen met je dierenarts, Jordbruksverket: het Zweedse Ministerie van Landbouw de VWA of de ambassade van het land waar je naartoe gaat (of doorheen reist!). Hier vind je de gegevens van de Zweedse ambassade.