HOME     INFORMATION     TRAVEL ADVICE     DOGS


Reisadvies 
Er zijn vele manieren om Sweet Stuga Skåne vanuit Nederland te bereiken. Kijk hieronder welke mogelijkheden er zijn en kijk eventueel verder op de sites van de boot-, vlieg- of treinaanbieders. 

Auto
U kunt volledig over het vaste land van Denemarken via de Storebælt brug (tol) en dan via de Öresundsbrug (tol) van Denemarken naar Zweden(Öresundsbrug, Kopenhagen-Malmö). Deze route is 140 kilometer langer (totaal 1026 km) dan met de bootverbinding Puttgarden - Rødby, maar goedkoper door de relatief hoge kosten van deze veerboot.

Auto en boot

Västra Torup en Svenstorp liggen op ongeveer 886 km van Utrecht. Dit is als u de bootverbinding van Puttgarden (Duitsland) naar Rødby (Denemarken) neemt. Hierna neemt u de Öresundsbrug van Denemarken naar Zweden (Öresundsbrug, Kopenhagen-Malmö) of de bootverbinding tussen Helsingör en Helsingborg. Het is ook mogelijk om een combinatieticket te boeken voor de beide bootverbindingen.

 

TIP: overnachting in Noord-Duitsland

Bij de boot Puttgarden - Rodby is het s'middags altijd druk. Slaap net voor de boot en u begint s'morgens de reis fris, zonder te moeten wachten. Het is niet zo duur, zijn vriendelijke mensen en het is goed eten. Wel boeken, anders heb je geen plek.  Het is 30 min. vanaf Puttgarden:  “Lindenkrug” bij de Fam. Grauke. Tel:+49 4366 400 en fax:+49 4366 645.
Te bereiken vanaf Lübeck richting Puttgarden, op de A1 afslag Lehnsahn.

Korter met de auto en langer met de boot

Het is mogelijk om met nog minder kilometers rijden naar Zweden te reizen, maar u bent dan wel wat langer onderweg. Er zijn bootverbindingen van, zowel Travemünde(619 km v.a. Utrecht) als Rostock(520 km v.a. Utrecht) in Duitsland  naar Trelleborg in Zweden. Reserveren is hier wel noodzakelijk en als u op tijd boekt kan het voordeliger zijn dan één van de andere opties. Vanaf Trelleborg is het nog 116 km rijden naar Västra Torup. 

 

TIP: bestel in Nederland al een "Bropass", waardoor u met korting alle boot- en brugverbindingen kunt nemen in heel Scandinavië (dit geldt niet voor de lange bootovertochten). Kijk op de website van de Öresundsbrug voor meer informatie. Let op: het kan zijn dat een bootverbinding in het hoogseizoen duurder is met "Bropass" dan zonder. Dit komt, omdat u dan voorrang krijgt in de wachtrij bij de afvaart.

 

 


Vliegen en auto

Je kunt met SASKLMNORWEGIAN of TRANSAVIA (v.a. maart 2013) naar Kopenhagen vliegen en daar een auto huren. Op deze manier heb je een auto tot je beschikking tijdens je vakantie, waarmee je de wijde omgeving optimaal kan verkennen. 


Vliegen en trein 
U vliegt met SASKLMNORWEGIAN of TRANSAVIA (v.a. maart 2013) naar Kopenhagen en reist dan per trein naar Hässleholm. Wij kunnen u daar ophalen met de auto*. Dit kan een handige en goedkope optie zijn als u niet over een auto hoeft te beschikken. Tevens rijden we onderweg dan langs de supermarkt zodat u uw boodschappen kunt halen. 

Trein

U kunt de nachttrein vanuit Nederland naar Kopenhagen nemen en dan verder reizen per trein naar Hässleholm. Wij kunnen u daar ophalen met de auto*. ‘s Nachts slaap u dan en overdag geniet u van het Zweedse landschap. Het kan voordeliger zijn om een interrail kaart te kopen (vooral als u 60+ bent).


* We rekenen met een kilometervergoeding van 2,50 Zweedse kronen per kilometer als we u ophalen of wegbrengen. Västra Torup ligt 21 km van Hässleholm vandaan wat neer komt op SEK 52,20 per rit (± € 6,10 bij een koers van €1,- = SEK 8,6).