HOME     HOLIDAY HOMES     INFORMATION     SURROUNDINGS     CONTACT     GUESTBOOK


Omgeving en activiteiten

In (Norra) Skåne is veel te zien en te doen. Op deze pagina nemen we jullie mee in al het moois wat de omgeving te bieden heeft. 

Svenstorp / Gustafborg (± 0-3 km)

In het prachtige natuurgebied van Gustafborg met z'n heuvels, bossen, weilanden, meren en vrolijke gekleurde huisjes kunt direct vanuit uw huisje van de omgeving genieten, wandelen op de kleine bospaadjes, fietsen in het gebied of varen op het meer. Met een beetje geluk ziet u één van de bosbewoners. 

Vissen op Svenstorpsjö / Gustafborg (± 0-1 km)

U kunt bootjes reserveren bij de visvereniging. De huurprijs (2014) voor een roeibootje: ½ dag 50kr / 1 dag 100kr / 1 wk 550kr / 2 wk 1000kr. De viskaart kost +/- 40kr p/d, 170kr p/w en een jaarkaart 350kr.

Golf in Zweden (4,5 km)

Golf is in Zweden een volkssport.De vele golfbanen in de regio zijn terug te vinden op Skåne Golf. In Perstorp ligt de dichtsbijzijnde golfclub: ¨Perstorp GK¨. Iedere Golfklubb heeft een goed restaurant met een "Dagens", deze maaltijd kost tussen 12.00 en 15.00 uur voor warm eten, een drankje en koffie €8,- tot €12.-  p.p..

Söderåsens nationalpark (± 20 km)

De indrukwekkende en prachtige natuur van het nationale park heeft een unieke flora en fauna. In de ravijnen en loofbossen vindt u veel zoogdieren, vogels, reptielen en insecten. U kunt het park wandelend, en fietsend verkennen. Meer informatie: brochure en website (Zweeds).

Paardrijden en meer in Söderåsens nationalpark (± 20 km)

De indrukwekkende en prachtige natuur van het nationale park kan op verschillende manieren ontdekt worden. In de brochure van het park vindt u alle informatie. Een hele mooie ervaring is ter paard. Prijzen en informatie zijn te vinden op de website van Söderåsens turridning.

Kanotochten (± 20 km)

Met de kano kunt u een dag varen op de rivier de "Rönne  Å". Er zijn tochten mogelijk van  7 km ( ± 3 uur) tot 17 km ( ± 5 uur) mogelijk. Wij kunnen u helpen een kano te boeken, maar u kunt ook zelf contact opnemen met het verhuurbedrijf. Voor een 3-persoons kano, incl. peddels en zwemvesten zijn de kosten SEK 350:-. Kijk op de website voor meer prijzen en informatie.

 

Hovdala (Slott) & Naturområde (± 20 km)

In het Hovdala en Mölleröd recreatiegebied vindt u historische monumenten uit de steentijd, wandelpaden en een verscheidenheid aan natuurlijke afwisseling. Bij het 'Hovdala Tree House' slingert een wandelpad onder de beuken aan de oever van het meer van Finjasjön. Klik door naar de website en de brochure.

Hovdala (Slott) & Naturområde (± 20 km)

In de omgeving van Hovdala, rondom het Finjasjön zijn diverse activiteiten te beleven. Vissen op het meer, mountainbiken in de bossen of geocoaching! Hovdala Slott biedt de mogelijkheid tot rondleiding, een tour per koets of bezoek aan de prachtig aangelegden tuinen. Neem een kijkje in de brochure of op de website.

Tykarpssgrottan (± 20 km)

Een uniek en spannend avontuur kunt u beleven in de Tykarpss-grotten! Van ongeveer begin mei t/m eind september is de grot geopend. Openingstijden, prijzen en meer informatie is te vinden op de website.

Skånes Djurpark - dierentuin (± 30 km)

Meer dan 75 soorten Scandinavische dieren, waaronder de Muskusos, Lynx, Beer, Wolf en Eland ("Nordic Big Five") zijn hier te bewonderen. Voor kinderen zijn er een speciale "kinderzoo", meerdere speeltuinen en in de zomer twee 70m-lange waterglijbanen. Zie de website voor actuele openingstijden, prijzen en info.

Kullaberg (± 70 km)

Kullaberg biedt bezoekers een fantastische natuurlijke ervaring. Het indrukwekkende lokale landschap en de onderscheidende flora en fauna maken dit een aantrekkelijk gebied voor wandelingen, vogels kijken, duiken en rotsklimmen. Zie verder de website en brochure.

Stenshuvud nationalpark (± 100 km)

Stenshuvud nationalpark, liggend aan de oostkust, is een park met vele geologische contrasten en een scala aan planten- en diersoorten, welke één van meest diverse is in de Zweedse natuurreservaten. Oude monumenten en andere interessante historische overblijfselen zijn hier ook te vinden.

 


Overige wandelgebieden 

  • Vedema (± 20km) is een mooie wandelroute, ten noorden van Hässleholm. Op de website is een kaart en upload voor GPS/telefoon te vinden.
  • Magle våtmark (± 20km), een moerassig vogelparadijs in Hässleholm. Bekijk de brochure!
  • Åraslövs mosse (± 30km), een gebied met minstens soorten orchideeën.
  • Kijk op de website van Hässleholms voor een goed overzicht van de omgeving.
  • De bjärekusten (± 80km) is een prachtig westelijk kustgebied van Skåne.
  • Ales stenar (± 110km) is de Zweedse versie van Stonehenge. Kijk hierverder.
  • Skåne heeft nog vele andere natuurgebieden die goed in kaart gebracht zijn. Deze website biedt een mooi overzicht met goede mogelijkheden om te zoeken, kaarten en uploads voor je GPS / telefoon. 

Winteractiviteiten

Wanneer er sneeuw ligt kan er in Skåne op meerdere plaatsen gelanglaufd worden. Op de volgende website kunt u zien waar dit mogelijk is.

In Vallåsen (± 50 km) kan er in het winterseizoen vaak goed geskied worden. Verder is er op de website van "Snörapporten" te zien welke andere (kleinere) gebieden er open zijn en hoeveel sneeuw hier ligt. Houdt wel rekening met langere reistijden als u ergens anders zou willen skiën.

 

Een informatiemap, kaarten van de omgeving en brochures zijn aanwezig in de huisjes.