Ons verhaal

 

De wens om naar scandinavie te verhuizen begon bij Edwin ruim 10 jaar geleden. Hij begeleiden outdoor reizen in Noorwegen. Een jaar later leerde we elkaar kennen. Ilse wist dat het "part of the deal" was om later misschien naar scandinavie te emigreren. Het Zweden waarop we ons gingen richten voor de toekomst.

Ondertussen kochten we in Alphen a/d Rijn een wit gestuukte arbeidershuisje uit 1890. We lieten de emgiratie plannen even rusten. In de daarop volgende jaren verbouwd ons hele huisje, gingen zo nu en dan naar Zweden en genoten van ons leven in Nederland. 

Tijdens de zomer van 2010 begon het op een vakantie op een van de Deense eilanden weer te kribbelen. Bij thuiskomst hadden we een besluit genomen: in het komende jaar onderzoeken we of daadwerkelijk willen emigreren naar Zuid-Zweden. We besluiten die winter een huisje te huren in Skåne. Na ons winterse bezoek aan het door ons zo geliefde Zweden was het duidelijk...We gaan ervoor!

Sinds eind 2012 wonen we in Zuid-Zweden en zijn we de trotse eigenaren van twee vakantiewoningen (Minnebo Stuga en Svenstorps Lycka) in het nabij gelegen Svenstorp."Een droom die werkelijkheid werd!"