De eerste winter

Onze eerste Zweedse winter zit er nog niet helemaal op, maar we blikken toch alvast even terug op de eerste drie maanden in ons nieuwe "thuisland". Hierin hebben we heel wat sneeuw zien komen en gaan, onze eerste kerst in Zweden samen gevierd en hebben we onze eerste gasten mogen ontvangen.  Zie de reactie van Janneke in het Gastenboek. Zij hebben ontzettend genoten van de stuga Svenstorp Lycka, de omgeving en het winsterse weer!

Onze eerste Zweedse winter....

De sneeuw die naar beneden dwarrelde, terwijl de huizen sfeervol met lichtjes versierd waren. De knusse "donkere" dagen voor kerst! De pure natuur!

Dit is waarom wij naar Zweden geëmigreerd zijn.

We hebben prachtige sneeuwwandelingen gemaakt in Söderåsen, vanuit ons huis en in Gustafsborg (het natuurgebied), waar de vakantiehuisjes liggen. Zo nu en dan hebben we hertjes gezien, zelfs achter ons huis in de tuin van de buurman. In het dorp zijn een aantal keer elanden gezien, maar wij hebben dat geluk (nog) niet gehad.

De dagen zijn inmiddels langer, de vogeltjes fluiten vrolijk en  het warme voorjaarszonnetje schijnt steeds meer. Ondertussen staan alle vakantiehuisjesstugor, online en maken ons klaar voor het seizoen dat gaat komen.

We hebben er ontzettend veel zin in om onze gasten straks te mogen verwelkomen in het prachtige Svenstorp/ Västra Torup!