God Jul

Vandaag is het de eerste dag van de kerst in Zweden, of te wel; första advent. De vierde zondag voor Kerstmis. Op deze dag wordt de eerste kaars aangestoken in de zo genaamde adventkandelaar.

De eerste dag van de Kerstmis betekent volop gezelligheid en traditie in Zweden. Overal verschijnen de lampjes, lantaarns en kaarsen in en om het huis. De dorpjes en winkelsstaatjes zijn versierd met feestverlichting. Ook in ons huis hangen de kersterren al te stralen voor de ramen. De kerstperiode kan ons niet lang genoeg duren.

De eerste sneeuw is de afgelopen nacht gevallen, het winterse plaatje is nu compleet. Een knapperend haardvuurtje binnen met warme chocolademelk en slagroom. Buiten dwarrelen de sneeuwvlokjes naar benden. Het is 4 graden onder nul.  Het is prachtig winters weer voor een stevige sneeuwwandeling in het bos. En wat dacht je van een kerstmarkt bezoeken in een van de omliggende dorpen.

Het kan allemaal in en om Västra Torup.

Wij heten u een warm Welkom in Zweden/ Varm Valkommen i Sverige!