Midsommar

Midsommar, de lichtste dag van het jaar, omringd door magie en legendes!

Vandaag viert iedereen in Zweden midsommar, samen met Kerstmis het belangrijkste feest van het jaar!

In Zweden is het traditie dat er een meiboom (majstång of midsommarstång) wordt geplant. Deze wordt gezamelijk versiert met bloemen en takken. Meisjes maken kransen van verse bloemen voor in hun haar en er wordt gezongen en gedanst om de meiboom tot in de late uurtjes. 

De traditionele Midsommar maaltijd bestaat uit haring en aardappels met dille. Natuurlijk mag op deze dag de aarbeientaart met slagroom niet ontbreken.

Midsommar wordt omringt door legendes.

Als jonge meisjes 7 verschillende bloemen plukken en die onder hun hoofdkussen leggen zullen ze dromen over hun toekomstige echtgenoot. En wanneer je je huis versierd met groen zou dat de bewoners geluk brengen. 

Voor veel Zweden is deze feestdag een dag van feesten en de start van de zomer. De mensen verlaten de steden en trekken massaal naar het platteland, dikwijls naar een buitenverblijf om daar met familie en vrienden Midsommar te vieren.

Ook wij gaan onze eerst Midsommar in Zweden vieren... we zijn erg benieuwd.

We wensen iedereen een fijne zomer en voor nu een Glad Midsommar!